Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Heropening clubgebouw

Geplaatst op 27 juni 2020 door Jacob Ras

Beste sportvrienden,

Zoals het er nu voorstaat mogen wij er van uitgaan dat ons clubgebouw per woensdag 1 juli as om 16.30 uur weer open mag gaan. Helaas is dit nog niet voor 100% zeker, want er is nog enige onduidelijkheid over de status van het biljarten: is dit sport of horeca? De KNBB, NOC*NSF en collega sportbonden hebben onmiddellijk contact gezocht met het Ministerie van VWS en zullen spoedig de gewenste duidelijkheid kunnen verschaffen, zodat er weer gebiljart kan worden.

Misschien moet er eerst wel gereserveerd worden, maar laten we optimistisch blijven en er gewoon van uitgaan dat wij woensdag aanstaande weer opstarten. Dat wordt tijd ook na drie maanden ‘droog’ staan.

Maar, we moeten goede afspraken met elkaar maken en ons volledig conformeren aan de maatregelen en voorwaarden van het RIVM. Deze zijn opgehangen aan de voordeur. Voor de duidelijk worden ze hieronder herhaald.

Dus we gaan er onvoorwaardelijk van uit dat iedereen deze gaat volgen en naleven. Laten we hierover duidelijk zijn: wie zich er niet aan houdt wordt erop aangesproken, maar liever zouden we zien dat deze leden gewoon wegblijven en helemaal niet komen!

Bij het herhaald negeren van deze maatregelen en voorwaarden, kunnen er door het bestuur sancties worden opgelegd conform de Statuten, artikel 5: Tuchtrechtspraak. We gaan er natuurlijk van uit dat deze uitzonderlijke situaties zich niet zullen voordoen bij onze vereniging.

Tevens kan het de komende tijd voorkomen dat we bezoek krijgen van BOA’s ter controle van de nieuwe regels. Laten we nu duidelijk afspreken dat leden van het bestuur, of degene die dan bardienst heeft, het woord voert en we verwachten geen opmerkingen of aanmerkingen richting deze mensen. Uiteindelijk doen ze gewoon hun werk.

Tot woensdag!

Albert Ras, namens het bestuur van HGL


Richtlijnen betreden gebouw en uitoefenen biljartsport

Betreden gebouw

Wanneer u koortsvrij bent, niet hoest en geen last hebt van benauwdheid bent u van harte welkom in ons clubgebouw.

Blijf altijd thuis bij gezondheidsklachten en ook als iemand in jouw huishouden koorts (38 graden+) en/of benauwdheidsklachten heeft.

Algemene preventieve maatregelen en voorwaarden van het RIVM

Logo RIVM
 • Was voor en na het spelen je handen,
 • Schud geen handen,
 • Houd altijd 1,5 meter afstand,
 • Na toiletbezoek verplicht je handen wassen,
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboorg,
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg op een veilige plek.

Uitoefening biljartspel

 • Bij aanvang en na afloop van de partij worden geen handen geschud,
 • Vooraf een partij worden handen gedesinfecteerd,
 • De keuze trekstoot wordt om beurten genomen of er wordt getost,
 • Ballen, banden, hulpstukken worden vooraf en na afloop gedesinfecteerd,
 • Ieder speler gebruikt zijn eigen materiaal (keu, krijt) en neemt deze altijd mee terug naar zijn stoel,
 • De arbiter houdt voldoende afstand van tafel en spelers,
 • Er staat maar één speler tegelijk aan de tafel,
 • De tegenstander die niet aan de beurt is, moet plaatsnemen op minimaal 1,5 meter afstand van de zit/staanplaats van de andere speler en tafel.