Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Urk verrast bevriende vg-biljartvereniging ’t Groene Laken uit Haarlem

Geplaatst op 28 december 2021 door Jacob Ras

Beste sportvrienden,

In deze tijd van slecht nieuws toch nog een positief bericht. Klaas en ik (Albert) zijn vorige week in Haarlem geweest om de door ons vorig jaar opgehaalde schenkingen van diverse plaatselijke bedrijven te overhandigen, en wij ontvingen onderstaande berichten:

Goedenavond Albert en Klaas,

Namens Peter en mij nogmaals bedankt voor jullie komst naar Haarlem. We hebben afgelopen weekend de tassen met inhoud bij de leden van ons rondgebracht en iedereen was erg enthousiast en vroeg uiteraard wanneer we weer tegen elkaar konden spelen.

De financiële gift daar zijn we nog steeds onder de indruk van. Vanuit ons willen we iedereen die daar aan bijgedragen heeft heel erg bedanken en we blijven het bijzonder vinden. Het geld maakt een hoop zaken voor ons als club en de dingen die we (willen) doen met de leden een heel stuk gemakkelijker!

Ik heb een stukje tekst gemaakt voor op onze website en ik wil ook kijken om dit in de lokale media bij ons te plaatsen.

We wensen jullie en iedereen op Urk fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2022!

Groeten,  Peter & Jan

Biljartvereniging Het Groene Laken, Haarlem

Urk verrast bevriende vg-biljartvereniging ’t Groene Laken uit Haarlem

De biljartvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking ’t Groene Laken uit Haarlem heeft sinds 2017 goede en warme contacten met de gelijknamige (valide) biljartvereniging Het Groene Laken uit Urk.

In de afgelopen jaren hebben de beide verenigingen regelmatig tegen elkaar gespeeld, zowel in Urk als in Haarlem. Deze ontmoetingen staan altijd in het teken van de gezelligheid van de onderlinge ontmoeting en de sportiviteit van het biljartspel.

De laatste onderlinge uitwisseling stond gepland voor eind maart 2020 net nadat Nederland voor het eerst in lockdown ging vanwege het Covid-19 virus en kon daardoor uiteraard niet doorgaan. Sindsdien is er nog een aantal keren geprobeerd tot een datum te komen maar we werden iedere keer ingehaald door de omstandigheden.

Dat ’t Groene Laken uit Haarlem een speciaal plekje heeft bij Het Groene Laken uit Urk blijkt uit het feit dat leden van het bestuur (Albert Ras en Klaas van Kuijk) regelmatig contact zoeken met de biljartclub uit Haarlem. Voor de uitwisseling (laatste poging oktober/november 2021), die niet doorging, was er door Het Groene Laken uit Urk al het nodige geregeld.

Zo had de gemeente Urk voor de vg-spelers van ’t Groene Laken uit Haarlem een tas beschikbaar gesteld met de nodige spullen uit Urk. Een mooie beker, zaklamp, t-shirt e.d. De lokale bakker en slager hebben deze tas recentelijk ook nog aangevuld met lekkere koeken en paardenworst.

Afgelopen woensdag 15 december 2021 zijn Albert Ras en Klaas Kuijk afgereisd naar Haarlem omdat zij dit persoonlijk wilden overhandigen. Als klap op de vuurpijl blijkt dat de heren een mooie sponsorbijdrage voor de vg-biljartvereniging ’t Groene Laken uit Haarlem hebben ingezameld. In totaal mochten Peter de Wit en Jan Udo naast de 15 gevulde tassen voor de leden het geweldige bedrag van €. 3.000,00 ontvangen! Hiervan is €. 2.500,00 opgebracht door diverse ondernemers uit Urk en €. 500,00 door de leden van Het Groene Laken uit Urk.

Namens alle spelers van de vg-biljartvereniging ’t Groene Laken willen wij iedereen uit Urk bedanken voor deze geweldige bijdrage!

Biljartvereniging Het Groene Laken, Haarlem