Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Peter Gnodde beste biljarter van biljartvereniging ‘Het Groene Laken’ in het seizoen 2021-2022.

Geplaatst op 18 juli 2022 door Freek Wezelman

Afgelopen zaterdag werd de finale om het algeheel kampioenschap gespeeld bij biljartvereniging ‘Het Groene Laken’. Dit duel werd gespeeld door Peter Gnodde (Libre kampioen) en Geert Nentjes (Driebanden kampioen).

De finale bestaat uit 2 onderdelen, een wedstrijd driebanden en een wedstrijd libre.

We begonnen met de wedstrijd driebanden, waarbij Peter 37 caramboles moest maken en Geert 23 caramboles. Peter schoot uit de startblokken en nam meteen een flinke voorsprong, voordat Geert zijn eerste punten op het scorebord liet noteren was het al 14-0. Peter bleef zijn series caramboles maken maar Geert had het moeilijk om zijn caramboles bij elkaar te sprokkelen. Na 39 beurten was de eindstand bereikt en was de uitslag 37-19 in het voordeel van Peter.

Geert moest nu de libre wedstrijd met een groot verschil winnen om nog kans te maken op het kampioenschap.

Voor de libre wedstrijd moest Geert 65 caramboles maken en Peter 160 caramboles. Hierbij moet wel gezegd worden dat Peter geen normaal libre speelt maar kader. De ervaren biljarter weet dat dit een veel moeilijker spelsoort is dan standaard libre.

De wedstrijd liep in het begin gelijk op en na 12 beurten was de stand nog gelijk: 34-34, waardoor Geert hoop bleef houden, maar toen kwam Peter beter in zijn spel en zag Geert het kampioenschap met elke beurt aan de horizon verdwijnen, na 25 beurten had Geert zijn caramboles gemaakt en kwam Peter er 8 tekort om ook deze wedstrijd te winnen.

Waar Peter in de competitie gemiddeld 15 beurten nodig had om zijn libre partijen te winnen kreeg Geert er nu 25 en won daardoor deze partij. Een teamgenoot van Peter uit Kampen vroeg zich vertwijfeld af of hij misschien met links speelde….

Een mooie libre partij van Geert en een slechte van Peter,  maar het was genoeg voor Peter om zich te kronen als beste biljarter van ‘Het Groene Laken’ in het seizoen 2021-2022.