Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Gladiatoren van de donderdag libre competitie?

Geplaatst op 28 januari 2023 door Freek Wezelman

Via via kreeg ik een verslag onder ogen van, zomaar, een wedstrijdavond op donderavond. Na toestemming van de auteur wil ik dit graag met u delen vanwege de humoristische en motiverende inhoud.

Het begint op donderochtend, de toon wordt gezet en de spanning wordt opgebouwd volgens onderstaande tekst in de gezamenlijke whatsapp groep:

Donderdagavond… de kansen worden weer berekend, de tactiek wordt weer doorgenomen met de achterban.. wat zal de avond weer brengen voor verrassingen!!!!! .. Blijft de competitie ranglijst in de oude staat???? Of wordt het een avond slachting en elimineren van koplopers… Wie zal het zeggen  … Tot ziens vanavond in ‘de arena’.. 

Vrijdagmorgen vroeg krijgt iedereen het wedstrijdverslag via de whatsapp toegestuurd, in de ‘Arena’ ( Biljart 1 en 2 in ‘De Keet’) is het volgende gebeurd:

Actualiteiten uit de Arena… Het werd weer een avond van hoogte en dieptepunten… Bloedstollende wedstrijden werden er gespeeld.. De wedstrijd leiding zag zelfs kans om leden toe te voegen die helemaal niet bestaan!!!! Louw v/d Zwam en Albert (Bakker dus) openden het bal, L startte voortvarend,  en stond na enkele beurten met een gem. van 2,33 pontificaal aan de leiding,  maar Albert rechtte zijn rug, en kwam ijzersterk terug met zijn inmiddels gevreesde series, en nam de punten mee naar de camping.. Inmiddels waren ondergetekende en Gilbert ook aan de gang gegaan, de verslaggever ging er gelijk vandoor, en stond na enkele beurten fier aan de leiding met een gem. van 3,33… maar toen G begon te murmureren over gewassen oren e.d. trok hij dit zó aan, dat hij daarna met z’n biljarten op een bedenkelijk niveau verdaagde. Maar toen het publiek overduidelijk de kant van G koos, kwam hij toch weer tot bezinning en kon voor ‘t eerst na lange tijd weer 2 punten meenemen naar de haven. Op de andere tafel waren Jaap P en JM ook van start gegaan, wat ik er zo uit mijn ooghoeken van meekreeg ging dit tot 30 beurten gelijk op, bleef overigens spannend tot de laatste beurt, maar JM kon de punten uiteindelijk toch meenemen naar Nagele.
Vervolgens mocht ik schrijven bij JvU versus Teun B, een regelrechte strijd om de koppositie dus… en het werd ook een échte clash…. Teun ging gelijk in z’n overdrive, en legde tot de 10e beurt een gem. van 3 op de tafel, Jelle bleef zuchtend en steunend rond de 1 steken.. Maar na de 15e beurt verdaagde Teun ff in een dipje, en Jelle kwam hortend en stotend terug krabbelen tot een verschil van 10 punten na 22 beurten. De arbiter (babbelende B) liet zich ook niet onbetuigd en begon bloemlezingen over hete adem in je nek .. en wat dies meer zij te orakelen, wat het niveau van Teun duidelijk niet ten goede kwam. Op 26 beurten was Jelle weer zó ver terug gekomen dat ze optisch gelijk stonden, en wát Teun vervolgens ook probeerde met exotische danspasjes, hij kwam niet meer langs Jelle. Het was de laatste beurten meer spannend dan fraai, maar Jelle  bleef toch koploper tot 26 beurten en nam de puntjes mee naar huis. De laatste topper deze avond was Riekelt tegen Klaas, 49 – 65 … De start van beiden is matig, zal ongetwijfeld liggen aan de spanning die erop staat, R loopt af en toe nerveus aan z’n galgen te pulken (in de polder noemen ze dit bretels) maar richting de 10 beurten gaat R toch over gem. 2 heen, en K zit dan nog steeds zuchtend naast de verslaggever een andere tactiek te bedenken,  maar die heeft hij naar later bleek niet gevonden, wat onze nacht burgemeester van Espel deed opmerken.. je niveau is niet des Klaas’.. Toch wel wat waard hoor zo’n woordkunstenaar in ons midden. In ‘t vervolg van de wedstrijd bleek toch steeds dat R z’n plotterlijntjes goed in de plotter had staan, want hij bleef onverstoorbaar z’n punten maken. Op een gegeven ogenblik echter pakte K de draad weer op met een serie van 9 en 11, en hierdoor raakte R tóch wat onzeker, maar na enkele beurten had hij middels zijn kennis van de zeevaartkunde zijn miswijzing wat aangepast,  en trok hij in 25 beurten de zege naar zich toe… Het was weer een échte spannende biljartavond,  waarbij de verslaggever op een gegeven moment zo hard in z’n balpoint kneep, dat het bloed uit zijn vingers droop
.
Voor de rest iedereen een fijn weekend en tot donderdag… Happy to be a billiarther in the Thursdaygroup..

Tot zover dit verslag. Volgende week donderdag is de tribune om half 7 open, zorg dat u op de 1e rij zit om deze gladiatoren ‘Live’ aan het werk te zien in de ‘Arena’….

Het zou heel leuk zijn als de andere competities ook eens wat van zich lieten horen, zo blijft iedereen een beetje op de hoogte van de ontwikkelingen in ‘De Keet’.