Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Nieuwe Lakens

Geplaatst op 10 mei 2023 door Freek Wezelman

Ondertussen zullen jullie wel gemerkt hebben dat er nieuwe lakens op onze biljarttafels liggen, ‘het balletje kan vreemd rollen’ zullen we maar zeggen. Even wennen en dan gaat het weer als vanouds.

 Kleine tafels:

Op de kleine tafels ligt “Simonis 300 Rapide” en de banden zijn bekleed met een veel dunnere, synthetische stof, “Simonis Precishot”, hierdoor neemt en behoudt de bal veel meer effect op de banden.

  • Exclusief voor 3 banden, Simonis Precishot en Simonis 300 Rapide, de winnende combinatie!

Voor meer info: Carambole Doek – Simonis Doek (iwansimonis.com)

Grote tafels:

Op de grote tafels ligt “Buffalo Royal Plus”.

Dit is een synthetisch laken. In de teamcompetitie voor het grote biljart spelen ongeveer 90% van de teams met deze lakens, dit was een van de redenen om het ook bij Het Groene Laken op Urk te introduceren.

.  Nieuw innoverend laken .  Zeer geschikt voor DriebandenGeen verwarming nodig

Voor meer info: Buffalo Royal Plus biljartlaken 170cm blauw/groen online kopen | Buffalo.nl

Energie/klimaat:

De lakens zijn gelegd door: Stoffelen Breda, dé specialist in biljartartikelen.

De eigenaar, Peet, legt gemiddeld 350 nieuwe lakens per jaar en mede door zijn kennis en ervaring hebben wij het volgende besluit genomen:

  • Door onze permanente luchtontvochtiger, de luchtafzuiger in de nok, de airco in de zomer en een goede temperatuur is er een ideale omstandigheid ontstaan waardoor wij zonder nadelige gevolgen de temperatuur van de biljarttafels met 6 graden naar beneden hebben kunnen bijbestellen. Ondertussen hebben wij kunnen constateren dat dit geen nadelige gevolgen heeft voor de goede loop-eigenschappen van onze biljarts.
  • Wij hebben geëxperimenteerd met een timer op een van de biljarts. De verwarming gaat dan s’ middags om half 3 aan en s’ avonds om half 10 weer uit. Dit heeft goed uitgepakt, het biljart was op tijd warm, terwijl hiervoor de biljarts dag en nacht aanstonden.
  • Natuurlijk blijft het onze aandacht houden, maar door deze 2 acties kunnen wij tussen de 40 en 50% energiekosten besparen op de verwarming van de biljarts. Uiteindelijk is dit in ons aller voordeel .

Kijk voor een korte impressie over een dagje lakens verwisselen in “De Keet”. Zie onderstaande link:

Het bestuur wenst iedereen veel plezier en een gezellig samenzijn bij het biljarten.