Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Wereldrecord Dick Jaspers

Geplaatst op 25 januari 2018 door Freek Wezelman

‘Magisch’ wereldrecord biljarter Jaspers

Dick Jaspers.

 Dick Jaspers heeft in Duitsland een indrukwekkend wereldrecord op zijn naam gebracht.

De Nederlandse biljarter maakte in een partij voor de teamcompetitie in de Bundesliga 40 caramboles in 4 beurten: een gemiddelde van 10.00. ‘Magisch’, zo omschreef de Nederlandse biljartbond de unieke prestatie van Jaspers in het driebanden.

Het vorige wereldrecord stond op 6 beurten. De laatste carambole van Jaspers rolde zondagmiddag over de tafel in Magdeburg. Zijn tegenstander, de Oostenrijker Andreas Efler, bleef na vier beurten op nul staan: 40-0. De scores van Jaspers waren: 5-11-2-22.

Ingetogen

Jaspers reageerde na zijn hoogstandje ingetogen. “Ja, het was een mooie partij, waarin het allemaal lekker liep. Ik ben niet echt in de problemen geweest, maar heb toch ook een aantal moeilijke posities opgelost. De finish was heel mooi, ik had mijn 22e gemaakt en nummer 23 lag er ook, een heel makkelijk balletje. Maar goed, ik moest stoppen, hè, jammer.”

De historische partij werd gespeeld voor zo’n twintig toeschouwers. Mede dankzij de show van Jaspers won BC Magdeburg het duel met Erlangen met 6-2.

Bron: De Telegraaf