Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Persoonlijke Kampioenschappen

Geplaatst op 23 mei 2018 door Freek Wezelman
  • Bekerfinale seizoen 2017 – 2018

Donderdag 17 mei 2018 speelden we de bekerfinale tussen Harm van Otterloo en Eize Kramer.          Harm begon goed met zes en een serie van elf caramboles, maar Eize bleef volgen en antwoorde drie beurten later met 14 caramboles. Hierna raakte de partij ietsjes in versukkeling tot Harm met een serie van 10 kwam, maar Eize ging er in de gelijkmakende beurt met 12 overeen. Dit was voor Harm de nekslag want hij moest er ook 15 meer maken als Eize, n.l. 85 om 70. Eize maakte de partij uit in 22 beurten met een gemiddelde van 3.18. Harm kwam tot 59 caramboles.

 

Bekerwinnaar seizoen 2017-2018: Eize Kramer.

 

  • Algemeen libre kampioenschap seizoen 2017-2018

Het ging dit jaar tussen de kampioen van de donderdag Albert van Veen, de vrijdag poule A: Klaas van Kuijk, vrijdag poule B: Freek Wezelman en de zaterdag Arie v.d. Heuvel.

Arie begon tegen Albert. Arie moest er 33 en Albert 47. Na 22 beurten was de stand 26 om 26, dit was dus duidelijk in het nadeel van Albert. Deze begon toch wat punten te scoren maar bij 42 blijf de teller staan en maakte Albert 8 misbeurten tijdens deze misbeurten bleef Arie zijn puntjes sprokkelen en maakte de partij uit. Op de andere tafel speelde Freek tegen Klaas, 65 om 75.

Freek begon goed en liet blijken wat van plan te zijn. Maar Klaas was goed geconcentreerd bezig en maakte series van 19, 13 en 11 waardoor hij de partij in 21 beurten naar zich toetrok. Freek bleef op 34 punten steken.

Vervolgens kregen we Albert tegen Klaas, deze partij begon zeer gezapig met slecht spel van beide kanten. Totdat Albert het beu was en een nieuw tuig instak. Gelijk maakte hij in 5 beurten de helft van de punten. Na 24 beurten moest Albert er nog 12 en Klaas nog 30, deze moest dus aan de bak.

Het bleek maar weer dat de leeftijd toch wat parten speelt om de concentratie vast te houden, maar het lukte Klaas toch om wat punten bijeen te vergaren en de partij in 30 beurten uit te maken. Albert bleef staan op 44 punten. De partij Freek tegen Arie was Freek wederom goed bezig en speelde eigenlijk een gewonnen partij want na 17 beurten was de stand 48 om 14. Hier had Arie echter geen enkele boodschap aan want hij besliste in de 18e beurt met een serie van 9 en in de 19e beurt met een serie van tien de partij en Freek had het nakijken.

De laatste partij was voor Freek en Albert dus een verplicht nummer. Deze partij eindigde in het voordeel van Albert 47 in 36 beurten Freek had er 54.

De slotpartij tussen Arie en Klaas moest dus de doorslag opleveren.

Dan merk je dat er toch onbewust wel wat spanning op staat. In begin maakte Arie driebanders waar menigeen jaloers op zou worden. Maar naderhand de partij vorderde begon hij toch ballen te missen die hij normaal wel maakt. Bij Klaas ging het in begin ook wat moeizaam, maar dan komt op een gegeven moment toch wel de routine om de hoek kijken want in het slot van de partij maakte hij toch weer wat punten en besliste deze in zijn voordeel in 30 beurten, Arie had er 27.

Klaas was dus terecht kampioen.

 

Algemeen Libre Kampioen seizoen 2017-2018: Klaas van Kuijk.

 

Kampioenen, van harte gefeliciteerd met deze overwinningen en voor volgend seizoen wensen wij jullie nog vele caramboles en sportieve prestaties toe.