Logo van biljartvereniging Het Groene Laken
Logo van biljartvereniging Het Groene Laken

Biljartvereniging Het Groene Laken Urk
Staartweg 24a, 8321 NB Urk | 0527 68 41 39

Verslag Het Groene Laken – Urk tegen Het Groene Laken – Haarlem

Geplaatst op 13 juni 2017 door Jacob Ras

Zaterdag 20 mei j.l. mochten wij de leden van BV Het Groenen Laken uit Haarlem op Urk verwelkomen. Dit als vervolg op een eerdere ontmoeting in een toernooi gespeeld in Haarlem : BV Het Groenen Laken Haarlem tegen BV Het Groenen Laken Urk. Elf leden van deze bijzondere biljartvereniging waren in staat om de reis naar Urk te volbrengen, maar helaas moesten enkele leden afhaken wegens hun lichamelijke gesteldheid. De groep werd begeleid door 2 zeer betrokken leiders, t.w. Peter de Wit en Jan Udo. Na het koffiedrinken met een Urker dikkertje konden we om 10.30 uur met de wedstrijden beginnen, en werd er continu doorgespeeld tot 16.00 uur, alleen onderbroken voor een gezamenlijke lunch met soep en bolletjes met paardeworst en kaas, en uiteraard gebakken scholfilet.

Na de prijsuitreiking zijn de gasten rond vijf uur vertrokken met een tevreden gevoel (we werden voor de tweede keer weggespeeld: 17-28) en een warme herinnering aan Urk, en tevens met een Urker tas met wat gadgets, welke wij van de Gemeente Urk mochten ontvangen, en door ons aangevuld met voor elk een pak dikkertjes.

Onze plaatselijke kunstenaar en lid van onze biljartvereniging Geert Weerstand had een prachtige herinnering aan deze ontmoeting gemaakt in de vorm van een tarbot met daarin een hart als teken van de liefde voor de medemens en voor de biljartsport. Elke deelnemer ontving ook nog een verkleinde replica hiervan als hanger.

Aan beide begeleiders mochten wij nog een enveloppe met inhoud meegeven ter dekking van de reiskosten hier naar toe en ter besteding aan nog enkele toernooien waarvoor deze spelers zijn uitgenodigd plus de deelname aan het Nederlands kampioenschap voor VG-biljarters.

Wij mogen als vereniging met dankbaarheid terug kijken op deze dag met deze bijzonder gemotiveerde spelers, die ondanks hun handicap tot geweldige prestaties in staat zijn.

Deze ontmoeting werd mogelijk gemaakt door de geweldige medewerking van diverse plaatselijke ondernemers, t.w. bakker Jan de Boer en Slagerij Brouwer, de gulle donaties van de meeste deelnemers aan de Noorse reis van vorige week, t.w. UK 224/112, UK 24, UK 34, UK 158, BCK 40, Urk Export, Profinis, Seafrozen, Gebroeders Kramer, Osprey Groep, Juriean Brands, Marea Altra en NSF.

Allen dus nogmaals van harte bedankt voor jullie betrokkenheid om deze dag succesvol te maken ! Wij hebben met BV Het Groene Laken uit Haarlem afgesproken om deze uitwisseling om de 3 jaar te gaan houden.

Albert Ras